ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας-Στο «κόκκινο» το σύστημα υγείας της πόλης

09:31 - 11 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας-Στο «κόκκινο» το σύστημα υγείας της πόλης
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με στόχο να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην πόλη, λόγω της ευρείας διασποράς του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κικίλιας έκρουσε την Τρίτη τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναφέροντας ότι το σύστημα υγείας της περιοχής έχει φτάσει στο κόκκινο.

Διέψευσε, ωστόσο, τις ανακοινώσεις για κατάρρευση του ΑΧΕΠΑ λέγοντας ότι τις δύο επέμενες ημέρες θα δοθούν 50 νέες κλίνες.

Ο κ. Κικίλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στη Θεσσαλονίκη η θετικότητα, σύμφωνα με το ΑΠΘ, είναι στο 32%. «Πρόκειται για τεράστια διασπορά της νόσου και αυτό εξηγεί και το lockdown», επισήμανε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 11 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.