ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη- Φοβάμαι εικόνες Ιταλίας

08:31 - 12 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Δερμιτζάκης: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη- Φοβάμαι εικόνες Ιταλίας
Φόβους για επιδείνωση της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη με τον κορονοϊό εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, υποστηρίζοντας πως η πόλη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία.

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σημείωσε δε πως επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η λήξη της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων, προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά  τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί. «Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», πρόσθεσε..

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική. Σχολιάζοντας την είδηση για την πορεία που ετοιμάζει η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στην επέτειο του Πολυτεχνείου επεσήμανε πως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και να έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 12 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.