ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και UNICEF - Τι προβλέπει

18:17 - 13 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και UNICEF - Τι προβλέπει
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος και ο Eκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την άριστη συνεργασία των δύο φορέων από την έναρξή της το 2016 μέχρι και σήμερα, με στόχο την περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων (disaggregated data) για τα παιδιά στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, η ΕΛΣΤΑΤ και το Γραφείο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους δίνοντας προτεραιότητα στη διαθεσιμότητα αναλυτικών δεδομένων για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους ανηλίκους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο (παιδιά χωρίς γονική φροντίδα, επιζώντες βίας, παιδιά με αναπηρίες, παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά Ρομά). Παράλληλα, η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της παρακολούθησης των σχετικών δεικτών για την προώθηση της ισότητας και της ένταξης κάθε παιδιού στη Χώρα.

«Η ανάπτυξη και παραγωγή αξιόπιστων και χρήσιμων δεδομένων για τα παιδιά στην Ελλάδα αποτελεί βασικό συστατικό της αποστολής της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πιο συστηματικός συντονισμός των προσπαθειών μας με τη UNICEF και η εναρμόνιση των συναφών δράσεων, όπου κρίνεται απαραίτητο, θα συμβάλλει στη διαθεσιμότητα έγκαιρης, αναλυτικής και συνεκτικής πληροφόρησης, καθώς και στην ανάπτυξη των ανάλογων εργαλείων παρακολούθησης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος.

«Η πρόσβαση σε συνεκτικά και αξιόπιστα δεδομένα για τα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού. Προσβλέπουμε σε ακόμη στενότερη συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συλλογικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των σημερινών και των αναδυόμενων αναγκών των παιδιών στην Ελλάδα παρακολουθούνται στενά και καθοδηγούνται από τα πλέον ακριβή και έγκαιρα δεδομένα», δήλωσε ο κ. Luciano Calestini, Eκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα.

Οι βασικές κοινές πρωτοβουλίες της ΕΛΣΤΑΤ και της UNICEF θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε συναντήσεις, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, την ανταλλαγή ορθών πρακτικών, τη διάχυση αναλυτικών δεδομένων σχετικά με την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, καθώς και τη δρομολόγηση κοινών εκστρατειών ευαισθητοποίησης σε εθνικό επίπεδο, με γνώμονα την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) για τα παιδιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.