ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων, από το μάζεμα των ελιών

20:33 - 13 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων, από το μάζεμα των ελιών
Την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας που δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές παρατηρεί η Επιτροπή ειδικών για την πανδημία.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία την Παρασκευή, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρατήρησε: «Δυστυχώς, το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει αυξημένος σε Αττική και Θεσσαλονίκη για μία ακόμη ημέρα, ωστόσο η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση στη συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, η Αττική κατέγραψε σήμερα 697 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Θεσσαλονίκη 725 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Το μάζεμα της ελιάς
Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας του κορονοϊού είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, και εξήγησε ότι είναι πιθανό η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με τη συγκομιδή της ελιάς.

Ενδεικτικά, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε τη Φωκίδα με 18 νέα κρούσματα και τη Μεσσηνία με 16 μολύνσεις, που αποτελούσαν περιοχές που δεν είχαν απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.