ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

20:45 - 13 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων
Εισήγηση για κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων έχει δεχθεί το υπουργείο Παιδείας και το Σάββατο αναμένεται να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αρχικά, αναμένονταν την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από τη Νίκη Κεραμέως στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν είχε καταλήξει μέχρι εκείνη την ώρα σε συγκεκριμένη απόφαση.

Έτσι, το ζήτημα παραπέμφθηκε για το Σάββατο. Ωστόσο, η συνεδρίαση των επιστημόνων ολοκληρώθηκε λίγη ώρα μετά τις επτά το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα:

Η εισήγηση, δηλαδή, αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.  Όπως εκτιμάται, η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων: Αφενός τα παιδιά εκεί δεν φορούν μάσκες, αφετέρου η αναστολή της λειτουργίας και αυτών των δομών θα συμβάλλει στη μείωση των μετακινήσεων. 

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας του πληθυσμού. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση των ανθρώπων τις πρωινές ώρες. Δεν θα μετακινούνται οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Ενισχύεται επίσης η τηλεργασία και αποφεύγονται επαφές το πρωί, αλλά και στο σχόλασμα.

Οι οριστικές αποφάσεις και το σκεπτικό θα ανακοινωθούν το Σάββατο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:49 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.