ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυτεχνείο: «Υπερπαραγωγή» τα μέτρα της ΕΛΑΣ, παρά την απαγόρευση-Τσουχτερά πρόστιμα

09:00 - 17 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Πολυτεχνείο: «Υπερπαραγωγή» τα μέτρα της ΕΛΑΣ, παρά την απαγόρευση-Τσουχτερά πρόστιμα
Μία «υπερπαραγωγή» έχει ετοιμάσει η Ελληνική Αστυνομία ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων που έχει επιβληθεί.

Με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν σχεδιάζει να κατέβει στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ωστόσο, η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός, για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια να υπάρξουν κινητοποιήσεις.

Ασφαλώς, υπάρχει και έντονη ανησυχία για δράσεις από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτόγνωρα, αν και δεν επιτρέπεται ο κόσμος να κατέβει στην πορεία.

Η ΕΛΑΣ έχει σε επιφυλακή σχεδόν 5.000 αστυνομικούς, αλλά και ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»). Ελικόπτερα και drones θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να επιβληθεί η τάξη.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.