ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Β. Ελλάδα

22:32 - 18 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Β. Ελλάδα
Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση από την αρνητική αποτύπωση των κρουσμάτων της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά και τις ανακοινώσεις για τις 905 νέες μολύνσεις, η προσοχή εστιάζεται στις συσκέψεις που θα έχει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς συνεργάτες του και λοιμωξιολόγους.

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη είναι υπό τεράστια πίεση και δίνεται πραγματική μάχη για να λάβει ο κόσμος την περίθαλψη που πρέπει. Εκτός της Θεσσαλονίκης, σε πολλές ακόμη περιοχές της Βόρειας Ελλάδα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων, καθώς 111 κρούσματα έχει η Ημαθία, 76 η Καβάλα, 101 το Κιλκίς, 116 η Πέλλα κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να τεθεί φραγμός στη διασπορά του κορονοϊού που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, είναι και αυτό του κλεισίματος των βόρειων συνόρων της χώρας.

Για το σύστημα υγείας και τις γεμάτες ΜΕΘ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε πως ακόμα τα νοσοκομεία μας αντέχουν και «βρισκόμαστε σε καλύτερη τύχη και σημείο από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών». Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στις πιέσεις που δέχεται το σύστημα Υγείας, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη, τόνισε με έμφαση ότι το εμβόλιο δεν αρκεί. Η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή του συνωστισμού και η προφύλαξη των ευπαθών ομάδων θα εξακολουθήσουν να αποτελούν βασική παράμετρο στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, έως ότου ικανό ποσοστό του πληθυσμού αποκτήσει ανοσία κατά της Covid-19.

Υψηλό ποσοστό θετικότητας καταγράφεται πλέον στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα τεστ και τους θετικούς ασθενείς. Την Τετάρτη ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 12,5% (από όσους ελέγχθηκαν νοσούν το 12,5%). Το όριο ασφαλείας του δείκτη σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι στο 4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 19 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.