ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές Θεσσαλονίκης: Άμεσα 200 κλίνες, αλλιώς επίταξη

21:47 - 19 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές Θεσσαλονίκης: Άμεσα 200 κλίνες, αλλιώς επίταξη
Οριακή είναι η κατάσταση των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη λόγω των αυξημένων περιστατικών κορονοϊού, με το υπουργείο Υγείας να λαμβάνει δραστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, το υπουργείο έδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα υπάρξει επίταξη.

Το έγγραφο στάλθηκε με mail στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και πρέπει να απαντηθεί απόψε, αλλιώς οι αρχές θα προβούν σε αναγκαστική επίταξη των κλινών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών επιμένουν στην άρνησή τους, παρά το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι πλέον οριακή με καταγεγραμμένα σήμερα 774 νέα κρούσματα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει διαφορά σενάρια, εφόσον απαιτηθεί και πλέον οι κλίνες δεν επαρκούν για να νοσηλευθούν ασθενείς που χρειάζονται εντατική.

Ένα από αυτά είναι και οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, όμορων νομών με τρένα και μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο

1

Τελευταία τροποποίηση στις 22:38 - 19 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.