ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Οι καρκινοπαθείς ακόμα πληρώνουν τα τεστ Covid

12:24 - 23 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Οι καρκινοπαθείς ακόμα πληρώνουν τα τεστ Covid
Παρά τις μέχρι τώρα εκκλήσεις δεν έχει λυθεί το ζήτημα των τεστ κορονοϊού σε ογκλογικούς ασθενείς.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επαναφέρει το ζήτημα, αναφέροντας πως οι ογκολογικοί ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται συχνά σε τεστ Covid πριν από τη θεραπεία τους, όταν αυτή γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές.

 Οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το τεστ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά από το κράτος να καλύψει το συγκεκριμένο κόστος.

Από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

"Δυστυχώς οφείλουμε να επανέλθουμε στο θέμα της πληρωμής από τους ίδιους τους ογκολογικούς ασθενείς του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό, στον οποίον υποβάλλονται πριν από τη θεραπεία τους, όταν αυτή γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές.

Στη σημερινή συγκυρία, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αναγκασμένο να σηκώσει το βαρύτατο φορτίο της περίθαλψης ασθενών με COVID -19, ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που αναγκαστικά θα προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές για θεραπεία θα αυξηθεί.

Απευθύνουμε έκκληση προς τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει αυτός το κόστος των τεστ, μετά από ταχεία διαπραγμάτευση με τους ιδιωτικούς φορείς ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να δοθεί εντολή εκτέλεσης του με αποζημίωση που θα καθορίσει μόνος του ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 23 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.