ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Καμία χρονιά η γρίπη δεν πέρασε τους 200 θανάτους

20:59 - 23 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Καμία χρονιά η γρίπη δεν πέρασε τους 200 θανάτους
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσίασε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα την εικόνα της πανδημίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε, είναι μεγάλη και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές σε μια μικρή ομάδα συγκεκριμένων ανθρώπων με την οποία θα συναναστρέφεται.

Εξήγησε ακόμα ότι ο ιός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη λέγοντας χαρακτηριστικά «Πολλοί λένε ότι μοιάζει με τη γρίπη, όμως άλλα λένε οι αριθμοί. Καμία χρονιά η γρίπη δεν πέρασε τους 200 θανάτους συνολικά» και συμπλήρωσε, ότι κανείς δεν είναι αλώβητος αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο μέσα στο Νοέμβριο διασωληνώθηκαν 135 άνθρωποι κάτω των 65 ετών. Εξήγησε ότι το σύστημα Υγείας έχει υπερφορτωθεί αλλά κανένα σύστημα όπως είπε, δεν είναι ανεξάντλητο.

«Δυστυχώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες ζωών θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα» σημείωσε. Παρόλα αυτά, όπως είπε, «παρατηρείται μια σαφής σταθεροποίηση, ίσως και μείωση κρουσμάτων τις λίγες τελευταίες ημέρες που μας κάνουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν».

Αναφορικά με την πληρότητα των ΜΕΘ είπε ότι στην επικράτεια έφτασε στο 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% αλλά στην Βόρειο Ελλάδα φτάνει στο 99%.

Αναφορικά με τις θεραπείες σημείωσε ότι έχουμε θετικά νέα από το πεδίο των αντισωμάτων καθώς φαίνονται εξαιρετικά αποτελεσματικές και ήδη κάποιες μπαίνουν στα πρωτόκολλα θεραπειών για ασθενείς με νόσο COVID19 και λαμβάνουν εγκρίσεις.

Για τα εμβόλια συμπλήρωσε ότι η αποτελεσματικότητα του κάθε εμβολίου θα έχει να κάνει και με τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιαστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.