ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία

18:17 - 25 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία
Έκρηξη σημειώθηκε σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων όταν χτυπήθηκε από νάρκη σε λιμενική εγκατάσταση στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη ρήγμα, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήρωμα. Ανάμεσα στο πλήρωμα είναι και επτά Έλληνες, ο πλοίαρχος και άλλοι έξι ναυτικοί.

«Tο Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα» αναφέρει το abcnews επικαλούμενο πηγές του Associated Press το οποίο σημειώνει ότι έχει επιβεβαιωθεί πως το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το πλοίο εξακολουθεί να πλέει πλησίον της ακτογραμμής και ήδη έχουν επιβιβαστεί Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία, ενώ η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη. Ακόμη, ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Σουκάικ. 

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους» ανέφερε η Ambrey, η οποία δεν διευκρίνισε το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο ανέφερε πως το τάνκερ είχε φτάσει στην Σουκάικ στις 23 Νοεμβρίου.

Επίσης, η Σαουδική Αραβία σημείωσε ότι Τρίτη καταστράφηκαν πέντε νάρκες που κατασκευάστηκαν από το Ιράν και τοποθετήθηκαν από τους Χούτις στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.