ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Μητροπολίτη Πατρών ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα

15:10 - 27 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Παρέμβαση Μητροπολίτη Πατρών ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα
Μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή τη φετινή εορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, υπό τους περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, έστειλε προς τους πιστούς ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καλώντας τους «να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως».

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου». Μάλιστα, σημειώνει πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας». 

«Παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκέπει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον λαό του», σημειώνει ακόμα.

Να υπενθυμίσουμε πως έκκληση για εγκράτεια ιδιαίτερα στην Πάτρα το τριήμερο έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το δήμαρχο της πόλης, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.