ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βατόπουλος: Υπάρχει αντίσταση στο να κατεβούν οι αριθμοί των κρουσμάτων

10:31 - 02 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
«Ξεκινήσαμε από ψηλά» υπογραμμίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στη χώρα, εξηγώντας ότι μετά το καλοκαίρι υπήρχαν πολλά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, συνεπώς «η βάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ήταν αρκετά ψηλή».

Για αυτό «υπάρχει αντίσταση στο να κατεβούν οι αριθμοί των κρουσμάτων γρήγορα», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο ΜEGA, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη τη μη ομαλή πορεία των κρουσμάτων και μέρα με τη μέρα να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. «Για αυτό τον λόγο κοιτάμε τον κυλιόμενο μέσο όσο επτά ημερών», σημείωσε.

Ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι γενικά υπάρχει ελάττωση στα κρούσματα, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν είναι επαρκής, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά. «Είτε είναι 1.500 είτε είναι 2.000, είναι πολλά τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα και την καραντίνα, σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες δυο-τρεις μέρες και προς το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις επ’ αυτού. «Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα για να κάνουμε ελεύθερα Χριστούγεννα», εκτίμησε.

Σχετικά με το εμβόλιο, σημείωσε πως η έγκρισή του «είναι ουσιαστική και όχι τυπική». Οι αρμόδιοι παγκόσμιοι οργανισμοί κοιτούν τα δεδομένα σε βάθος και κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους για να δώσουν την έγκρισή τους. Συνεπώς, «εφόσον δοθεί έγκριση αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές». Ο ίδιος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα είναι σε δύο δόσεις, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα χρειάζονται επαναληπτικές δόσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 02 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.