ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διστακτικοί» οι λοιμωξιολόγοι για σχολεία και εμπόριο

21:23 - 03 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
«Διστακτικοί» οι λοιμωξιολόγοι για σχολεία και εμπόριο
Αρνητική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα όλων των σχολείων μέσα στο 2020.

Οριστική απόφαση δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, οι πληροφορίες από τη συνεδρίαση αναφέρουν πως τα περισσότερα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως με την παρούσα κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, θα ήταν προτιμότερο να μην ανοίξουν τα σχολεία στο διάστημα που απομένει μέχρι τις γιορτές.

Έτσι, βάσει της εικόνας που διαμορφώνεται, και δεδομένου ότι η κυβέρνηση πάγια κινείται με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, η επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθεται για μετά τις γιορτές.  

Οι επίσημες ανακοινώσεις και για τα σχολεία, αλλά και γενικά για το σχέδιο "ανοίγματος" της χώρας ενόψει των Χριστουγέννων, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τη νέα παράταση, το lockdown λήγει στις 14 Δεκεμβρίου και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας για τις γιορτές, αλλά και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί στο να ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά με... μέτρο. Με περιορισμούς δηλαδή και όχι με λειτουργία μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Ωστόσο, θα επανεξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα και με βάση την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όσο για την εστίαση, είναι βέβαιο πως δεν θα ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι καν βέβαιο αν ανοίξει εντός του έτους. Η νυχτερινή διασκέδαση θα αργήσει βέβαια πολύ να επανέλθει στις ζωές μας, καθώς ο πρωθυπουργός τόνισε πως μπαρ και κλαμπ θα ανοίξουν μετά τους απαραίτητους εμβολιασμούς που θα ανακόψουν την πανδημία.

Στις 7 Δεκεμβρίου, να υπενθυμίσουμε, θα ανοίξουν μόνο τα καταστήματα που πωλούν εποχιακά είδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 03 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.