ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βατόπουλος: Θα αργήσει η εκτόνωση της πανδημίας

15:36 - 05 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Βατόπουλος: Θα αργήσει η εκτόνωση της πανδημίας
«Είναι πολλά τα κρούσματα για να μπορέσει κανείς να μιλήσει με ασφάλεια για το άνοιγμα του οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα συζητηθεί στην επιτροπή» τόνισε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί του Σαββάτου.

Ερωτηθείς αν η εκτόνωση της πανδημίας θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα, ο κ. Βατόπουλος απάντησε λέγοντας: «Η εκτόνωση θα αργήσει, βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπουμε εβδομάδα με την εβδομάδα. Τα νοσήματα αυτά πάνε με κύματα. Όταν είναι ένα νέο νόσημα σιγά - σιγά τα κύματα μικραίνουν και μπαίνουν σε μία «κανονικότητα» όπως η γρίπη».

«Έχουμε δύο Ελλάδες όπως έχω πει, πολλές φορές: την πρωινή Ελλάδα που όλοι είμαστε με τις μάσκες και τη βραδινή Ελλάδα που χαλαρώνουμε» είπε ο κ. Βατόπουλος, αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και συνέχισε: «Η επιτροπή θα πει ότι έχουμε πολλά κρούσματα και είναι επικίνδυνο υγειονομικά να ανοίξει το οτιδήποτε. Με βάση την εμπειρία των αποφάσεων, η επιτροπή θα πει ότι υπάρχει κίνδυνος. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία, συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος από την καταστροφή της οικονομίας μπορεί να είναι μεγαλύτερος, μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που γίνεται στη Γαλλία».

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Βατόπουλος επανέλαβε ότι θα πρέπει τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να τηρούνται και να εφαρμόζονται μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 05 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.