ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλειστοί σταθμοί μετρό

12:02 - 06 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κλειστοί σταθμοί μετρό
Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα για την Κυριακή, με επιβολή προστίμων έως 5.000 ευρώ στους παραβάτες, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η απόφαση ελήφθη προφανώς λόγω των πιθανών συγκεντρώσεων για την 12η επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απαγόρευση ισχύει για σήμερα 6 Δεκεμβρίου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Φορητό σύστημα επιτήρησης

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης (Π.Δ. 75/2020), από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από τις 06:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια - Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών - Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.

Κλειστοί δέκα σταθμοί του Μετρό

Άλλοι τρεις σταθμοί του Μετρό κλείνουν μέχρι νεωτέρας την Κυριακή, με εντολή της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για τους σταθμούς Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, οι οποίο έκλεισαν από τις 11:00.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί είναι από το πρωί και οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί διέρχονται από τους δέκα αυτούς σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούν στάσεις.

Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 06 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.