ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές στα Εξάρχεια-Επεισόδια στα Χανιά-Κλειστοί σταθμοί Μετρό

14:17 - 06 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές στα Εξάρχεια-Επεισόδια στα Χανιά-Κλειστοί σταθμοί Μετρό
Εξήντα άτομα έχουν προσαχθεί από το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 εξ αυτών, άνοιξαν πανό και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Εμ. Μπενάκη, ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Κλειστοί σταθμοί μετρό και ΗΣΑΠ

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5 το πρωί σήμερα η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Παράλληλα, από το πρωί και σταδιακά έχουν κλείσει πολλοί σταθμοί του μετρό (Αττική, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Σεπόλια, Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού-Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο), αλλά και του ΗΣΑΠ (Κάτω Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα)

Eπεισόδια στα Χανιά

Στην Κρήτη, ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Από νωρίς το πρωί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Σε κάποιες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και στη Θεσσαλονίκη, όπου ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι. Μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο, επί της Λεωφόρου Στράτου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό διαμαρτυρίας, φώναξαν συνθήματα και διαλύθηκαν. Παράλληλα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν. Αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.