ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων

19:44 - 07 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων
Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης είπε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι τα στοιχεία από την Ευρώπη δείχνουν ότι η πανδημία μπαίνει σε σχετική ύφεση.

Για τα ενεργά κρούσματα είπε ότι συνεχίζεται η υποχώρηση των ενεργών κρουσμάτων και πλέον κινείται στα επίπεδα που ήταν στα τέλη Οκτωβρίου. Σταθερά κάτω της μονάδας παραμένει το RT (ρυθμός αναμετάδοσης).  «Είναι επίπονη η διαδικασία υποχώρησης της covid τον χειμώνα και η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε νέα μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων» παρατήρησε. 

Τόνισε, όμως, ότι δεν παρουσιάζεται αντίστοιχη μείωση στην πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, και προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση γιατί το κουρασμένο σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει.

Ειδικότερα είπε ότι τα ενεργά κρούσματα μειώνονται τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη αλλά η Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι επιτάχυνε τον αριθμό μείωσης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η δυσκολία της συρρίκνωσης δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει και πρέπει να συνεχίσουμε να φορούμε τις μάσκες, να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις με όσους δεν ζούμε κάτω από την ίδια στέγη, γιατί η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.