ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΗΕΑ: Γιατί απεργούν κανάλια και ΑΜΠΕ

17:53 - 08 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
ΕΣΗΕΑ: Γιατί απεργούν κανάλια και ΑΜΠΕ
Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, από τις 6 το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Ζητεί να αποσυρθούν άμεσα οι -όπως τις χαρακτηρίζει- «αντεργατικές και αντιδημοσιογραφικές» ρυθμίσεις του άρθρου 41 που προωθούνται στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ηςΝοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Το ίδιο ζητούν και τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των λοιπών Ενώσεων Συντακτών της χώρας, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση από τον αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα εν μέσω πανδημίας, παραμονές Χριστουγέννων και με διαδικασίες εξπρές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΣΥ και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων καθώς και οι Ενώσεις όλων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεση του Κλάδου, όπως και ολόκληρου του χώρου στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που, εν τέλει, πλήττουν την ίδια την πολυφωνία και την αντικειμενική Ενημέρωση.

Όπως επισημαίνουν, το νομοσχέδιο καταργεί την προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη οι 400 εργαζόμενοι που απασχολεί το κάθε κανάλι να είναι μισθωτοί, ενώ δίνει τη δυνατότητα το 30% εξ αυτών να είναι εργαζόμενοι άλλων εταιρειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.