ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο της Αστυνομίας για το «click away» (video)

23:10 - 11 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Το σχέδιο της Αστυνομίας για το «click away» (video)
Η Ελληνική Αστυνομία αναμορφώνει το επιχειρησιακό σχεδιασμό της ενόψει του μερικού άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με το OPEN, τα σταθερά μπλόκα θα μειωθούν, ενώ θα γίνονται περισσότερες περιπολίες από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης. Επίσης, θα είναι πιο έντονη η παρουσία των αστυνομικών σε εμπορικούς δρόμους, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε γειτονιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις γιορτές θα σηκωθεί drone προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να κάνει πιο εύκολα επεμβάσεις σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Μέχρι 10 λεπτά αναμονή στα καταστήματα αλλιώς πρόστιμο

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του click away, μόλις αυτό εφαρμοστεί από τα καταστήματα, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν στην έναρξη της λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών το οποίο θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Επίσης διευκρίνισε πως η παραλαβή της παραγγελίας θα γίνεται στην είσοδο του καταστήματος ενώ η παραμονή των πελατών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο. Η ουρά των πολιτών στα καταστήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 11 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.