ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύψας: Ένα πιο σκληρό lockdown ίσως έφερνε χειρότερα αποτελέσματα

23:23 - 11 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Σύψας: Ένα πιο σκληρό lockdown ίσως έφερνε χειρότερα αποτελέσματα
Αναγκαία θεωρεί τα περιοριστικά μέτρα, έστω και όχι τόσο αυστηρά όσο είναι τώρα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, μέχρι να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στον πληθυσμό μέσα από τα εμβόλια.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί. «Θεωρώ αδύνατο να φερόμαστε όπως προ της επιδημίας μέχρι να έχει εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό του πληθυσμού. Θα πρέπει να συνηθίσουμε πως θα υπάρχουν κάποια μέτρα, μέχρι να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

Ερωτώμενος για την αργή μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ο κ. Σύψας σημείωσε πως: «Όταν ξεκινήσαμε το lockdown υπήρχε τεράστια διασπορά στην κοινότητα. Τον Μάρτιο δεν υπήρχε. Μπήκαμε στα σπίτια μας με τον ιό, σε αντίθεση με τον Μάρτιο. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά. Το lockdown δεν είναι τόσο αυστηρό όσο το Μάρτιο. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει βαρεθεί να του λέμε εδώ και μήνες τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να ζει. Ενδεχομένως ένα πιο σκληρό lockdown να έφερνε χειρότερα αποτελέσματα. Αυτοί οι δύο λόγοι ευθύνονται για τη βραδεία πτώση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων και των νεκρών. Εκεί θα δούμε πτώση δύο εβδομάδες μετά από την πτώση στα κρούσματα. Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το lockdown και αν υπήρχε άλλος δρόμος, ειδικά για την αγορά, σχολίασε πως: «Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα έχουμε ευρεία διασπορά του ιού. Υπερμετάδοση. Δύο εβδομάδες αργότερα θα δούμε τα αποτελέσματά της. Φανταστείτε να σκάσει μια τέτοια βόμβα στην Αττική. Δείτε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους πολύ λιγότερους κατοίκους. Θα μπούμε σε τεράστιο κίνδυνο και θα αρχίσει η υπερμετάδοση δίχως να έχουμε διαθέσιμες ΜΕΘ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.