ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημόπουλος: Στόχος να εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού

08:16 - 15 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Δημόπουλος: Στόχος να εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού
Κρίσιμο χαρακτήρισε το διάστημα των εορτών, μέχρι να έρθουν τα εμβόλια ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ερωτηθείς στο Mega σχετικά με τους περιορισμούς στο άνοιγμα των εκκλησιών τις μέρες των εορτών, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από την ειδική επιτροπή και το υπουργείο Υγείας και από εκεί και πέρα αναμένονται οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου.

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι η τελευταία φορά που θα κάνουμε γιορτές κάτω από αυτά τα περιοριστικά μέτρα», είπε ο κ. Δημόπουλος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έναρξη του εμβολιασμού και τη διάχυση της ιδέας του εμβολιασμού και να ξεπεράσουμε το θέμα του αριθμού των πιστών που θα επιτρέπονται στις εκκλησίες σε μια κρίσιμη περίοδο που αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερο αισθητή πτώση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Θα πρέπει να αποφευχθεί έξαρση του ιού στις γιορτές για να ανοίξουμε τον Ιανουάριο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε σε παράταση μέτρων μετά την 7η Ιανουαρίου, επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ερωτηθείς για τα ρεβεγιόν και τον περιορισμό των 9 ατόμων, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων διότι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από ασυμπτωματικούς.

Χρειάζεται υπομονή λίγες ημέρες μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός, υπογράμμισε. Όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί θα έχουμε «οδικό χάρτη» για το πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια, πάντως τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν για ένα διάστημα και θα αρθούν σταδιακά. Στόχος για τη χώρα είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού ώστε να χτιστεί συλλογική ανοσία.

Αναφερόμενος στα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον κοροπνοϊό σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει βελτίωση στην αντιμετώπιση των ασθενών, ωστόσο η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων είναι μέχρι στιγμής σε γενικές γραμμές μέτρια, και το πρόβλημα παραμένει.

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, όλα θα κριθούν τις επόμενες 15 μέρες και την εξέλιξη της πανδημίας. Εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και δεν έχουμε έξαρση στις γιορτές θα μπορέσουμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων αρχές Ιανουαρίου και σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Στο χέρι μας είναι να τηρούμε τα μέτρα και να αποφευχθεί τρίτο κύμα πανδημίας, κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:39 - 15 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.