ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Μετανάστευσης: Ψηφιακή αναδρομική έκδοση ΑΦΜ σε αιτούντες άσυλο

16:51 - 15 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Υπ. Μετανάστευσης: Ψηφιακή αναδρομική έκδοση ΑΦΜ σε αιτούντες άσυλο
Στο δεύτερο, «ουσιαστικό» όπως αναφέρει, βήμα επίλυσης γραφειοκρατικών εμποδίων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας Ασύλου, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην σχετική του ανακοίνωση, μετά την αυτόματη και αναδρομική έκδοση ΠΑΑΥΠΑ στους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στην Ελλάδα, το υπουργείο βάζει μπρος και την αυτόματη και αναδρομική έκδοση ΑΦΜ. Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής πύλης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οι νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους για τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Σημειώνεται ότι η ψηφιοποίηση της διαδικασίας θα αφορά και τους αιτούντες άσυλο που έχουν καταθέσει ήδη το αίτημα έκδοσης ΑΦΜ και αναμένουν την παραλαβή του, ενώ σε επόμενο διάστημα μέσω της ψηφιακής πύλης θα μπορούν να ενημερώνονται για τον ΑΦΜ που τους αντιστοιχεί, δηλώνοντας τον αριθμό υπόθεσής τους.

Η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ σε αιτούντες άσυλο θα συμβάλει, σύμφωνα με το υπουργείο, άμεσα στην αποσυμφόρηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) ανά την Ελλάδα. Όπως ήδη έγινε με την έκδοση της ΠΑΑΥΠΑ με τις ανάλογες δημόσιες υπηρεσίες.

Από την 1η Ιουλίου 2021, όταν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα αναλάβει πλήρως την υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ Cash, επόμενος στόχος ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η ψηφιακή έκδοση ελληνικού τραπεζικού λογαριασμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.