ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Κοζάνη-Ανοιχτό ενδεχόμενο νέων μέτρων

19:24 - 16 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Κικίλιας: Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Κοζάνη-Ανοιχτό ενδεχόμενο νέων μέτρων
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για περιοχές της Ελλάδας, όπως η Δυτική Αττική, όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης για την εξέλιξη της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας είπε πως υπάρχουν αρκετές περιοχές, στις οποίες καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα.

Πρόκεται για τις περιφέρειες Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Επίσης, υπάρχουν και περιοχές της Δυτικής Αττικής με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εστιάζει ειδικά στην Κοζάνη και την δυτική Αττική, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα.

“Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα”, είπε ο υπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ακόμη πως ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που θέλουν να εμβολιαστούν.

Ενόψει των γιορτών έστειλε μήνυμα για εγκράτεια, ώστε να μην υπάρξει διασπορά κρουσμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.