ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» Ασπρόπυργος, Ελευσίνα και δέκα νομοί-Προειδοποίηση για επιπλέον μέτρα

09:09 - 17 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Στο «κόκκινο» Ασπρόπυργος, Ελευσίνα και δέκα νομοί-Προειδοποίηση για επιπλέον μέτρα
Αρκετές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στο... όριο και κινδυνεύουν με πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Δυτική Αττική και Κοζάνη παρακολουθούνται στενά από την επιτροπή λοιμοξιολόγων και ενόψει των γιορτών θα αυξηθεί η επιτήρηση, ενώ δεν αποκλείονται και αυστηρότερες δράσεις.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παραδέχθηκε πως Δυτική Αττική και Κοζάνη βρίσκονται στο "κόκκινο" με ιδιαίτερα επιβάρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στη ΔυτικήΑττική μάλιστα περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα ενδέχεται να υποστούν επιπλέον μέτρα την περίοδο των γιορτών, καθώς θεωρείται πως αντί να καταγράφουν ύφεση, επιβαρύνονται κι άλλο το τελευταίο διάστημα.

Υπό επιτήρηση βρίσκονται, όμως, κι άλες περιοχές της χώρας, οι οποίες εντοπίζονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Γρεβενών, Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας.

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα», είπε και γι΄αυτές τις περιοχές ο υπουργός Υγείας.

Απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και για αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Πέμπτη για να προεδρεύσει σε προγραμματισμένες συσκέψεις ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν αποκλείεται να προβεί σε ανακοινώσεις όντας στην συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα μετά τις συσκέψεις με τον περιφερειάρχη και τους άλλους αρμόδιους εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.