ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης του εμβολίου

22:44 - 18 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης του εμβολίου
Με στρατηγείο το κτίριο "Φάρος" της Πολιτικής Προστασίας, η γιγαιντιαία επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της χώρας, θα φέρει τα εμβόλια κατά του κορονοϊού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δια αέρος, ξηράς και θαλάσσης.

Όπως μεταδίδει το Mega, το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού θα προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της χώρας μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και αμέσως θα αρχίσει το κολοσσιαίο επιχειρησιακό σχέδιο για τη μεταφορά.

Τα εμβόλια που θα φυλάσσονται σε 14 ειδικά ψυγεία σε θερμοκρασία 70 βαθμών κελσίου υπό το μηδέν, θα μεταφερθούν σε 5 ειδικές αποθήκες του στρατού.

Από εκεί θα διανεμηθούν αρχικά στα πέντε νοσοκομεία για να χορηγηθούν στους υγειονομικούς και σε δεύτερη φάση στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας.

Μήνυμα ελπίδας δίνουν ήδη οι πρώτοι άνθρωποι που θα λάβουν τη σωτήρια δόση.

Το ένστολο δυναμικό όλης της χώρας θα ριχτεί στη μάχη για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά του υλικού.

Στρατός, περιπολικά, αλλά και ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα παρακολουθούν τη διαδικασία της μεταφοράς, ενώ το λιμενικό σώμα και η πυροσβεστική θα φροντίσουν να φτάσει το εμβόλιο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στις ακριτικές περιοχές και στα απομακρυσμένα νησιά.

Το Mega βρέθηκε στην φαρμακαποθήκη της Θεσσαλονίκης, που θα εφοδιάζει τα εμβολιαστικά κέντρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Σε κάθε ψυγείο θα μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 15.000 φιαλίδια, που αντιστοιχούν σε 80.000 δόσεις.

Όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Υγείας, τα εμβόλια θα φτάσουν δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου και θα χορηγηθούν με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 18 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.