ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόβεται» η σύνδεση Ευρώπης-Βρετανίας λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού

10:18 - 21 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
«Κόβεται» η σύνδεση Ευρώπης-Βρετανίας λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού
«Ντόμινο» εξελίξεων έχει προκαλέσει ο εντοπισμός του νέου στελέχους του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κυβερνήσεις πολλών κρατών έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους, ανακοινώνοντας την απαγόρευση των επιβατικών πτήσεων από τη Βρετανία και άλλες χώρες.

Ειδικότερα, εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με αντικείμενο τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε συνέχεια των διαβουλεύσεων στην ΕΕ, η γερμανική προεδρία προχώρησε στη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το εν λόγω ζήτημα, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Μάλιστα, το Βέλγιο ανακοίνωσε εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Η απόφαση για διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, μεταξύ των επιβατών που αποκλείστηκαν, η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη.

Έκτακτη σύσκεψη στη Βρετανία

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης γύρω από τον εφοδιασμό και τις εξαγωγές της Βρετανίας, μετά την απόφαση πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, να αναστείλουν όλες τις συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του εντοπισμού καινούργιου στελέχους του νέου κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 21 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.