ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρρηγιάννης: Είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου

17:38 - 25 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Σαρρηγιάννης: Είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου
O εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι κοντά στα 820 περί τις 7 Ιανουαρίου, όπως εκτιμά ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως πανελλαδικά θα σημειωθεί λόγω των εορτών μία σημαντική κλίση της μείωσης των κρουσμάτων, η οποία δεν θα επιτρέψει να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε στη χαλάρωση των μέτρων.

«Με 820 κρούσματα, όπως καταλαβαίνετε, είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 – 8 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις μετά τις 20 Ιανουαρίου, και ιδανικά τον Φεβρουάριο.

Ο καθηγητής τόνισε, παράλληλα, ότι πιο σημαντικό είναι το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες – και όχι το πότε – ενώ υπογράμμισε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.