ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-ECDC: Υπό του 4% το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα

20:50 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός-ECDC: Υπό του 4% το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα
Θετικά νέα που δείχνουν ότι τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα αποδίδουν έρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στον χάρτη θετικότητας του οποίου η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει ο δείκτης του ποσοστού κρουσμάτων λόγω κορονοϊού κάτω από το όριο του 4%.

Οι χάρτες του ECDC, που ανανεώθηκαν σήμερα, βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης και παρουσιάζουν την πορεία της πανδημία του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ecdc2

Η Ελλάδα φαίνεται να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ στην επικράτεια της περιλαμβάνονται και περιοχές που αποτυπώνονται με πράσινο χρώμα, δηλαδή ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% -  σύμφωνα με τη μελέτη στο 3,3% - και αριθμό νέων κρουσμάτων μικρότερο των 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Αυτές είναι η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και η Ήπειρος, ενώ από ευρωπαϊκές χώρες μόνο η Νορβηγία εμφανίζεται με μια πράσινη περιοχή.

ecdc1

Σχεδόν στο σύνολό της η χώρα μας βάφεται «πορτοκαλί», που υποδηλώνει πως ο βαθμός θετικότητας υπερβαίνει κατά τι το 4%, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού να μην υπερβαίνει (με εξαίρεση τη Ροδόπη, τη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία) τα 150.

Στον χάρτη, το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών καταγράφει ποσοστό θετικότητας άνω του 4%, με εξαίρεση τις σκανδιναβικές χώρες, εκτός της Σουηδίας) και τη Μάλτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:58 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.