ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε τη διασπορά των γιορτών

20:08 - 08 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε τη διασπορά των γιορτών
«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων», ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια επικαλέστηκε τα στοιχεία του ECDC, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική», αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

«Αναμένουμε ακόμα τα κρούσματα των γιορτών», είπε η παιδίατρος με φόντο τα 721 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή και τόνισε «πως προκαλεί ανησυχία η πτώση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων κατά δύο έτη». Όπως τόνισε στο 60% είναι η πληρότητα των ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα και στο 70% στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αύξηση 20-25% παρατηρείται στους νοσηλευόμενους στην Αττική από τον Νοέμβριο.

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε τη διασπορά που σημειώθηκε την περίοδο των γιορτών», καθώς διαφορετικά ενδέχεται να επιστρέψουμε στην κατάσταση του Νοεμβρίου, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας».

Ακόμη, σημείωσε ότι από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία για δια ζώσης διδασκαλία, επισημαίνοντας «η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση με φυσική παρουσία», διότι έχει τεράστια «σημασία για την ψυχική υγεία των παιδιών μας». Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν παρατηρείται μετάδοση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» και πως αυτή η θέση της επιτροπής είναι διαρκής. 

Αναφορικά με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είπε ότι «στόχος να ανοίξουμε στο μέλλον εφόσον έχουμε μείωση των κρουσμάτων», καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 08 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.