ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφρικανική «εισβολή» φέρνει υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας

14:22 - 09 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Αφρικανική «εισβολή» φέρνει υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας
Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την «εισβολή» θερμών αερίων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας.

Σε περιοχές πάντως όπου αναμένονται καιρικά φαινόμενα, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα φτάσουν στα κεντρικά τους 20-21 βαθμούς και στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις και στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στην Αθήνα και στην Πάτρα αναμένεται να είναι 19 έως 20 βαθμοί, ενώ στα Χανιά θα φθάσουν τους 24 έως 25 βαθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.