ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνη: Το ΕΣΥ δε θα αντέξει τρίτο κύμα της πανδημίας

09:42 - 11 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Παγώνη: Το ΕΣΥ δε θα αντέξει τρίτο κύμα της πανδημίας
Την πεποίθηση πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε περίπτωση που το τρίτο κύμα της πανδημίας «χτυπήσει» την Ελλάδα, εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Πιο αναλυτικά, η κ. Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε σε υπολογισμούς που κάνουν λόγο για τρίτο κύμα περίπου τον Φεβρουάριο και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κρούσματα θα κινηθούν χαμηλά και δεν θα γίνει το ίδιο με Ιταλία και Ισπανία.

Για την εκτίμηση του κ. Σύψα ότι η κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου μπορεί να οδηγήσει σε δυο επιπλέον εβδομάδες lockdown, η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «μακάρι να είναι δύο και να μην είναι περισσότερες», ενώ ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι το ιικό φορτίο είναι ακόμη πολύ υψηλό και τα πράγματα δύσκολα γι’ αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ.

Παράλληλα, τόνισε επίσης ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη αν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί ενώ οι νοσηλευτές έχουν αναλάβει επιπλέον και το μεγάλο έργο των εμβολιασμών. 

Κληθείσα να σχολιάσει τις προτάσεις του κ. Δερμιτζάκη, πως είτε θα πρέπει να γίνει σκληρό lockdown τριών εβδομάδων είτε να ακολουθηθεί άλλη στρατηγική με άνοιγμα δραστηριοτήτων, η κ. Παγώνη ήταν αιχμηρή λέγοντας ότι «εμείς ακούμε τη δική μας επιτροπή».

«Επειδή εμείς εδώ είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε τα δεδομένα τα δικά μας, σέβομαι τον κ. Δερμιτζάκη, αυτά που λέει από εκεί από τη Γενεύη, όμως εμείς πάμε με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Φυσικά μπορεί να έχει (γνώμη) αλλά εμείς έχουμε κάποια κριτήρια που λέγεται Ε.Σ.Υ. και έχει προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά στους εμβολιασμούς η κ. Παγώνη είπε ότι γίνονται με βραδύς ρυθμούς και πρέπει να αυξηθούν στο διπλάσιο και πως η διαδικασία είναι σύνθετη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 11 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.