ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Εξαδάκτυλος απαντά στο δίλημμα «παιδεία ή οικονομία»

13:21 - 13 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ο Εξαδάκτυλος απαντά στο δίλημμα «παιδεία ή οικονομία»
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε το πρωί της Τετάρτης(13/1) στον ΣΚΑΪ για τις εξελίξεις της πανδημίας και το πολυσυζητημένο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας κλήθηκε να απαντήσει αν θα ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο ή η τρίτη λυκείου  και υπογράμμισε πως, «δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας».

Μάλιστα, ανέφερε πως μπροστά στο δίλημμα «παιδεία ή οικονομία» η υγεία προηγείται. Ωστόσο, πρόσθεσε, «αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό», εννοώντας το άνοιγμα των καταστημάτων με μέτρα, όπως στις γιορτές.

«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια», πρόσθεσε αναφέροντας πως το σύστημα click in shop, με το οποίο σχεδιάζεται να ανοίξουν ορισμένοι κλάδοι, είναι το ίδιο με το σούπερ μάρκετ.

Τέλος, αστερίσκο βάζει στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ο κ.Εξαδάκτυλος, καθώς είναι πιθανό να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.