ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΘΑ:Πού θα στεγαστούν οι εκπαιδευόμενοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

18:55 - 15 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
ΥΠΕΘΑ:Πού θα στεγαστούν οι εκπαιδευόμενοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σύμβαση μίσθωσης παραχώρησης χώρου του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ), υπογράφθηκε την Παρασκευή(15/1), για την στέγαση εκπαιδευόμενων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του διευθυντή του ΤΕΘΑ, αντιστράτηγου εα Αντωνίου Κονδύλη, και του ακολούθου άμυνας των ΗΑΕ στην Ελλάδα, ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα, Σουλεϊμάν Χαμίντ Αλμαζρούι.

Το παρόν έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η σύμβαση, ισχύει για μία δεκαετία και παραχωρείται έκταση 88.349 τ.μ. στο στρατόπεδο «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής, έναντι αντιτίμου. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για την στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευόμενου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ ΑΕ.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική νομοθεσία και όταν λήξει το συμβόλαιο, θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.

Η υπογραφή της σύμβασης με ξένο κράτος πραγματοποιείται από το ΤΕΘΑ για πρώτη φορά μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.