ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: 15% μείωση στις ΜΕΘ- Αργή αποσυμφόρηση

19:36 - 15 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: 15% μείωση στις ΜΕΘ- Αργή αποσυμφόρηση
Για μείωση στις ΜΕΘ στο 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορονοιού την Παρασκευή (15/1).

«Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη. Στην Αττική δείχνει σταθεροποίηση ο αριθμός των λοιμώξεων, όπως και στην Θεσσαλονίκη, με πτώση 10% από την προηγούμενη εβδομάδα. Μείωση και στις διαγνώσεις στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Το σύστημα υγείας αποσυμφορείται αλλά με αργό ρυθμό», υπογράμμισε.

«Με βάση όλα αυτά μπορούμε σταδιακά να επανεκκινήσουμε δραστηριότητες κοινωνικής και οικονομικής φύσης».

«Έχουμε καταφέρει πολλά τους τελευταίους μήνες. Ο περισσότερος κόσμος έχει προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και τηρεί σωστά όλα τα μέτρα. Στον μαραθώνιο της πανδημίας όμως, δεν έχουμε περάσει το νήμα του τερματισμού. Πολλοί ρωτούν πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτό; Η απάντηση είναι πως πρέπει να αντέξουμε για λίγους ακόμα μήνες μέχρι να εμβολιαστεί ο ευρύς πληθυσμός και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ως τότε πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε στο απόλυτο τα μέτρα προστασίας», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.