ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λέανδρος»: Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα- Πού χιονίζει (videos)

11:37 - 16 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
«Λέανδρος»: Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα- Πού χιονίζει (videos)
Η κακοκαιρία «Λέανδρος» πλήττει την Ελλάδα και από το Σάββατο το πρωί ιδιαίτερα την Κεντρική Ελλάδα. Κρύο, βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις, ακόμα και στην Αττική.

Έντονες χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα. 

Χιόνια επίσης έχουν πέσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις πιο βορινές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα.

Στα «λευκά» ντύθηκε ο Χορτιάτης ενώ η θερμοκρασία είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου ενώ τους -13 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία το βράδυ στο Αμύνταιο Φλώρινας. Οι εντυπωσιακές εικόνες από το χιονισμένο βουνό Λεπέτυμνος της Λέσβου.
 

Στην Αττική, το Σάββατο ξεκίνησε με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες (από 3 ως 7 βαθμούς), ενώ στα ορεινά έχει αρχίσει να πέφτει και χιόνι. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιβληθεί διακοπή κυκλοφορίας: στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση προς Πάρνηθα, για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το 4ο χιλιόμετρο της ΠΕΟ Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κίνηση των ΙΧ από το 4ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επιπλέον, στο υψος της Νέας Κηφισιάς, η τροχαία σταματά τις νταλίκες που κινούνται προς Λαμία.

Παράλληλα, ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας 'Αμφισσας. Επιπλέον, δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 16 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.