ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέανδρος: Θερμοκρασίες έως και -18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια

11:44 - 17 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Λέανδρος: Θερμοκρασίες έως και -18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια
Δριμύ ψύχος επικράτησε το πρωί της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σε Όλυμπο-'Αγιο Δημήτριο (-17,2), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-16,1), Βαρικό Φλώρινας (-15,8), Βλάστη Κοζάνης (-15,8) και Κοιλάδα Κοζάνης (15,7 βαθμοί).

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου.

 
Επιδείνωση από τη Δευτέρα

Νέα επιδείνωση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Δευτέρα, κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πρόσκαιρα της ανατολικής Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.