ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου και στην Ελλάδα

12:44 - 17 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου και στην Ελλάδα
Rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου διατίθενται πλέον και στην Ελλάδα, γεγονός που επιτρέπει τη διενέργεια ακόμα περισσότερους ελέγχους για κορονοϊό.

 Είναι σημαντικό πως τα νέα τεστ είναι και λιγότερο ενοχλητικά, καθώς γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη. Είναι επίσης πιο οικονομικά, απλούστερα και ο χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος.

Δίνουν άμεσα αποτελέσματα και ίσως αποδειχθούν η πιο δραστική άμεση λύση για μείωση της διάδοσης του COVID 19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα.

Ο εξεταζόμενος εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο αναμειγνύοντας το. Στην συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, αναμένοντας το αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Τα διπλά τεστ αντιγόνου με επιλογή δείγματος σάλιου ή ρινοφαρυγγικό, διατίθεται από την εταιρεία Newpharm A.E. η οποία έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση για Ελλάδα και Κύπρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.