ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμόγελο του Παιδιού: Ανανέωση συνεργασίας με τον ΟΚΑΑ

17:59 - 18 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Χαμόγελο του Παιδιού: Ανανέωση συνεργασίας με τον ΟΚΑΑ
Στην χρονική ανανέωση της σύμβασης για την παραχώρηση καταστήματος συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων εντός της Κεντρικής Αγοράς στην κρεαταγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από την πλευρά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) προς τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησαν οι δύο πλευρές. Την ανανέωση της σύμβασης υπέγραψαν οι Απόστολος Αποστολάκος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Υπενθυμίζεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ, ότι ο οργανισμός, από τα τέλη του πρώτου τρίμηνου του 2015 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της Τράπεζας Ειδών, την οποία παραχώρησε δωρεάν σε ειδικό χώρο εντός των εγκαταστάσεων της Κρεαταγοράς στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, προς τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Τράπεζα Ειδών, χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, συντήρηση και διαλογή τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στα Σπίτια που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε φορείς, αλλά και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης (πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με άνεργους γονείς κ.α.).
Μέσω της συμφωνίας, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ έχει παραχωρήσει χώρο συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ. με χωρητικότητα 15-20 παλετών και με καταψύξεις χωρητικότητας 10-12 παλετών ενώ η συνέργεια έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, στις οποίες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί Σπίτια και ο ΟΚΑΑ εγκαταστάσεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.
Μετά  από την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας, ο κ. Αποστολάκος, ανέφερε:

«Ο ΟΚΑΑ ανέκαθεν ενδιαφέρεται και αποδεικνύει στην πράξη την παροχή στήριξης προς όσους τα χρειάζονται, και μάλιστα σε σχέση με ένα από τα πλέον σημαντικά αγαθά, αυτό της τροφής. Παράλληλα, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας προσπαθεί να εξελίσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, τηρώντας τη δέσμευσή του στην υπεύθυνη ανάπτυξη και την κοινωνική συνεισφορά.

Βασική παράμετρος της λειτουργίας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας του ΟΚΑΑ είναι να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και παράλληλα συμβάλλουν στην εν γένει κοινωνική πρόοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία μας με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία φέτος συμπληρώνει έξι έτη. Μάλιστα, εκτείνεται σε αρκετές δράσεις, ενώ πάντοτε προσπαθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις έκτακτες ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού», και να τις καλύπτουμε, είτε άμεσα είτε μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης στοχευμένων δράσεων και ενεργειών, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες- συνεργάτες μας.

Ο ΟΚΑΑ αποδεικνύει εμπράκτως την δέσμευση και την στήριξή του προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της μεγάλης σημασίας έργου που επιτελεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που αφορά παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη».

 image0

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.