ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγελοπούλου: Το σκεπτικό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

15:05 - 25 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Αγγελοπούλου: Το σκεπτικό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας(25/1), για το σχέδιο της επιτροπής.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι να γίνουν δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, έτσι ώστε να αναδείξουμε τον πλούτο μας.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου Ελλήνων από 47 χώρες σε όλο τον κόσμο και «αυτό θα γιορτάσουμε», υπογράμμισε.

«Όλοι πρέπει να δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας στον τόπο μας και να προετοιμαστούμε για το μέλλον μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να γίνει μια έρευνα για το πώς η επιτροπή οραματίζεται την Ελλάδα σε 20 χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2040.

Η Εθνική Επιτροπή σημαίνει ότι ενημερώνεις όλο τον κόσμο και «πιάνεις» το κλίμα που υπάρχει, αφουγκράζεσαι τι λέει η κοινωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αγγελοπούλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η επιτροπή δε θα επικεντρωθεί σε ερμηνεία του τι ήταν το 1821. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε αυτά που έγιναν».

Η 25η Μαρτίου είναι μια συμβολική ημερομηνία, συμπλήρωσε.

Οι προτάσεις της επιτροπής αφορούν κυρίως εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός της εποχής της με διεθνή διάσταση, την πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και τις μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή. 

Η πλειονότητα, όμως, των δράσεων θα ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο. Θα είναι δράσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο που θα στοχεύουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

Να σημειωθεί, πως ήδη η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», έχει προβεί σε αρκετές δράσεις, όπως την έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων ή την κυκλοφορία επετειακών προϊόντων με το σήμα της.

Για να πληροφορηθείτε για τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.greece2021.gr .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.