ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ αναζητήσεων εγγράφων στο Taxisnet το 2020

09:22 - 28 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ρεκόρ αναζητήσεων εγγράφων στο Taxisnet το 2020
Στα 54 εκατομμύρια ανήλθαν το 2020 οι είσοδοι (log in) στο Taxisnet για άντληση στοιχείων μητρώου σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη (27/1) σε ημερίδα της ΡΑΕ όπου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις του πληροφοριακού συστήματος για την υποβολή των αιτήσεων για τροποποίηση/μεταβίβαση/ενημέρωση των αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού.

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς που ζητούν στοιχεία ώστε η μεταβίβαση να γίνεται αυτόματα και όλα αυτά με τήρηση νομιμότητας. Η αναζήτηση στοιχείων γίνεται με τρόπο που να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης και βέβαια γρήγορα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας και προσέθεσε ότι «μέσα στο 2020 είχαμε 54 εκ log in στο Taxisnet. Γλιτώνουμε φυσική παρουσία αλλά και αντλούμε στοιχεία του μητρώου του πολίτη. Δε μιλάμε για εισόδους για θέματα φόρων κτλ αλλά για εισόδους για αναζήτηση εγγράφων για χρήση σε μια άλλη υπηρεσία, πχ ΡΑΕ, αδήλωτα τετραγωνικά, πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όσοι φορείς θέλουν ας χρησιμοποιήσουν το Log in του ΤΑΧΙΣ. Αν θέλετε στοιχειά εσείς οι φορείς ζητήσετε τα για να κάνουμε εμείς τις αναγκαίες ενέργειες και να κάνουμε πιο γρήγορες διαδικασίες» ανέφερε ο ΓΓ τονίζοντας ότι όταν «το δημόσιο φροντίζει να βρει τα χαρτιά όλα γίνονται πιο  γρήγορα. «Σε συνεργασία με όλους του φορείς κάνουμε την προσπάθεια ώστε να επεκταθεί αυτή η διαδικασία. Είναι ένα αφανές και σημαντικό έργο» σημείωσε.

«Είμαστε δίπλα στη ΡΑΕ. Απλοποιείται με το νέο σύστημα η ζωή των πολιτών. 800 εκ. κλήσεις με αιχμή τη διαλειτουργικότητα. Με το έργο γλιτώνουν μια εικόνα γραφειοκρατίας του παρελθόντος. Παρέχουμε στο νέο πληροφοριακό σύστημα σε πραγματικό χρόνο αναζήτηση των φορολογικών στοιχείων των επιχειρήσεων όταν κάνουν αιτήσεις κι έτσι δε χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά», κατέληξε.

Σημειώνεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον κύκλο αιτήσεων του Δεκεμβρίου 2020, και χωρίς κανένα τεχνικό ή λειτουργικό πρόβλημα, λαμβάνοντας 1.864 αιτήσεις συνολικής ισχύος 45,54 GW, και ξεπερνώντας από την ίδρυσή της το όριο κάθε προηγούμενου κύκλου, τόσο σε πλήθος αιτήσεων, όσο και σε ισχύ.

Το σύστημα είναι καινοτόμο, απολύτως ασφαλές και αξιόπιστο (είσοδος με κωδικούς TAXIS), ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη ενισχύοντας τη διαφάνεια και μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία. Κύριο χαρακτηριστικό της καινοτομίας του νέου συστήματος είναι η πλήρης, ασφαλής και αξιόπιστη διαλειτουργικότητα με τα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου και των τραπεζών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.