ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρή: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια στις μη «κόκκινες» περιοχές

13:41 - 29 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Μακρή: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια στις μη «κόκκινες» περιοχές
Από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν σχεδόν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, εκτός από τις κόκκινες περιοχές όπου και εκεί θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ' λυκείου γιατί, όπως τόνισε, είναι μη λειτουργικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός ανέφερε ότι «εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ακολουθηθεί το ίδιο με τις άλλες περιοχές» και ανέφερε πως για τις μη «κόκκινες περιοχές» θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι δεν προκαλεί έκπληξη ένα νέο lockdown, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά τι ποσοστό βγαίνει από τα κρούσματα θετικά. Αν εδώ ξεφύγει η κατάσταση θα ζήσουμε έναν εφιάλτη».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επεσήμανε δε ότι το να κλείσεις για δύο εβδομάδες τα πάντα δε λύνεις το πρόβλημα της πανδημίας. Θα έπρεπε να μπούμε σε ένα πολύ αυστηρό lockdown για ένα μήνα αλλά δεν θα το άντεχε η οικονομία μας και η ψυχολογία μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 29 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.