ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύψας: Αν χτυπήσει «καμπανάκι» θα ανατραπούν όλα

22:22 - 30 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Σύψας: Αν χτυπήσει «καμπανάκι» θα ανατραπούν όλα
Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας.

Όπως είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ, και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής είχε αποφασιστεί ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Από τη στιγμή που η Αττική μπήκε στο «κόκκινο» ίσχυσε εκείνη η απόφαση.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς.» είπε.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια.»

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα.»

«Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, μέχρι να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή.», τόνισε.

Τέλος, ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε τους επόμενους δυο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο καθηγητής, λέγοντας πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 30 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.