ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους (video)

08:43 - 03 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους (video)
Συντρίμμια του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και αγνοείτο από την Κυριακή (31/1), βρέθηκαν σε σημείο ανάμεσα στο Δίκορφο και την Ελάτη το πρωί της Τετάρτης (3/2).

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.

Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Το αεροσκάφος θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επιχειρήσουν και να προσεγγίσουν το σημείο.

Όπως αναφέρεται σε πρωινή ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος, το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. 

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα ως κάτωθι:

   • 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

   • 12 Πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

   • Δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

   • ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

   • δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

   • ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

   • το ΕΚΑΒ και

   • Εθελοντές

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 03 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.