ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ένα «βήμα» πριν γίνει… Αττική η Θεσσαλονίκη- Σπεύδουν Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς

09:09 - 04 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ένα «βήμα» πριν γίνει… Αττική η Θεσσαλονίκη- Σπεύδουν Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν στις 9:45 το πρωί της Πέμπτης (4/2) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορονοϊό, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και η λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και αναμένονται αποφάσεις για ενδεχόμενη λήψη μέτρων.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μαζί με την Αττική και την Αχαΐα, βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας.

Η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις των λυμάτων, αφού σύμφωνα με αυτές το ιικό φορτίο είναι αυξημένο κατά 50%.

Στο ανησυχητικό αυτό συμπέρασμα κατέληξε η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ μετά από την έρευνα που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Έπειτα από χρονική περίοδο περίπου ενός μήνα, όπου η συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα ανιχνευόταν σε σταθερά χαμηλά επίπεδα, με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων, οι αναλύσεις μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των αποτελεσμάτων από τις δύο τελευταίες δειγματοληψίες δείχνουν σημαντική αύξηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας χθες (3/2) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα στην Αττική φτάνουν τα 4.000, ενώ εκτίμησε ότι επειδή το RT είναι στο 1,1 θα φτάσουν τα 7.000 - 8.000.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 04 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.