ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Τρία νέα μέτρα στο «τραπέζι» κυβέρνησης και ειδικών

09:03 - 05 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Lockdown: Τρία νέα μέτρα στο «τραπέζι» κυβέρνησης και ειδικών
Σε «κόκκινο» υγειονομικό συναγερμό βρίσκεται η χώρα μας, με την ανησυχία των μεταλλάξεων να «φουντώνει» όλο και περισσότερο, λόγω της «εκρηκτικής» αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συζητήσει σήμερα (5/2) το ενδεχόμενο λήψης πιο αυστηρών μέτρων για τις «κόκκινες» περιοχές, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η Αττική.

Παράλληλα, οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» και περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Τα μέτρα, που εξετάζουν η κυβέρνηση και οι ειδικοί, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αυστηροί, έχουν ως εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβάλλεται πριν τις 21:00 και έως τις 5:00 το πρωί στην Αττική. Μάλιστα, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00.

  • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Εξετάζεται η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για όλες τις περιοχές, όχι μόνο για τις «κόκκινες», ώστε να μειωθεί η κινητικότητα.

  • Λιανεμπόριο: Οριζόντια λειτουργία με click away σε όλες τις περιοχές.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να διαφωνούν ως προς το κλείσιμο των σχολείων, καθώς η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τα σχολεία ανοιχτά.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο εβδομάδες. Από την άλλη, η θέση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί μόνο το click in shop.

Τέλος, όσον αφορά το τρίτο γενικευμένο lockdown, οι ειδικοί εισηγούνται lockdown τύπου Μαρτίου, με σκοπό να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι νέες μολύνσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να διαφωνεί και με αυτό το αυστηρό μέτρο και επιθυμεί αυστηρά μέτρα ανά περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.