ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λοιμωξιολόγοι «κατεβάζουν ρολά» από τις 18.00-Απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις

16:11 - 05 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Οι λοιμωξιολόγοι «κατεβάζουν ρολά» από τις 18.00-Απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική, εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η πρωτόγνωρη απόφαση φαίνεται πως κρίνεται από τους επιστήμονες αναγκαία για να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.Θα προκαλέσει, ωστόσο, αναμφισβήτητα πρακτικά προβλήματα και αντιδράσεις.

Οι επιστήμονες, αλλά και η κυβέρνηση, ανησυχούν, όμως, πως ο καλός καιρός το Σαββατοκύριακο θα βγάλει πολύ κόσμο στους δρόμους. Βέβαια, η απαγόρευση δεν απαγορεύει στον κόσμο να απολαύσει τον ήλιο. Απλώς τον κλείνει σπίτι από τις 18.00 και φυσικά δημιουργεί προβλήματα σε όσους εργάζονται και σε όσους με φορτωμένο πρόγραμμα θέλουν να πάνε αργότερα μια βόλτα ή για αναγκαία ψώνια.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν προκειμένου να εισηγηθούν μέτρα στην κυβέρνηση αποφασίζουν να πάει και η Πάτρα σε καθεστώς τοπικού lockdown καθώς το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα της Αχαϊας αυξάνεται διαρκώς.  Εισηγήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς τοπικού lockdown διατυπώνονται και για τη Χαλκίδα.

Εμπόριο

Προς κατάργηση φαίνεται να βαίνει στο μεταξύ το Click in shop, κάτι που συζητείται πολύ έντονα εντός της επιτροπής, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσει ακόμα και το click away για μικρό διάστημα. 

Ό,τι ισχύσει στην Αττική φαίνεται ότι θα ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τη μεριά της κυβέρνησης θα γίνουν στις 18.00 το απόγευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 05 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.