ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα 2-3 μήνες (video)

10:02 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα 2-3 μήνες (video)
Δύο με τρεις μήνες θα διαρκέσει ακόμα ο εγκλεισμός, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η κόπωση των πολιτών είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς, όπως είπε, υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακριά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο καθηγητής προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες και πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά, σημείωσε. 

«Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι «όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο» και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορονοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Εκτίμησε επίσης ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες, αποφορτίζοντας έτσι την πίεση στο σύστημα υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.