ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κικίλιας εισηγείται ολικό lockdown στην Αττική-Τι στοιχεία επικαλείται

10:14 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ο Κικίλιας εισηγείται ολικό lockdown στην Αττική-Τι στοιχεία επικαλείται
Ιδιαίτερη ανησυχία για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την αυξητική πορεία, που ακολουθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης (9/2) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, και εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η δική του εισήγηση θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν το επικείμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ένα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή», ξεκαθάρισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 09 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.