ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Επιτροπή αποφάσισε lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική

16:48 - 09 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Η Επιτροπή αποφάσισε lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική
Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης να εφαρμοστεί σκληρό lockdown στην Αττική, παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε το Μάρτιο.

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αλλά και η συνεδρίαση των ειδικών που ολοκληρώθηκε αποφάνθηκαν «λουκέτο» στην πρωτεύουσα, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Οι επιστήμονες της χώρας χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να περάσει σε αυστηρό lockdown, τύπου Μαρτίου. Εντός της ημέρας η ίδια η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα ανακοινώσει πότε θα εφαρμοστούν τα νέα και πόσο θα διαρκέσουν.

Έτσι λοιπόν, λίγες μόλις μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η τελευταία δέσμη μέτρων η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να κλείσουν καταστήματα, τα οποία δεν θα λειτουργούν ούτε με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα σχολεία, τα οποία πριν από λίγες μέρες άνοιξαν.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες αν και ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, οι επιστήμονες προκρίνουν την Πέμπτη ως μέρα εφαρμογής των μέτρων και το πιθανότερο είναι πως θα διαρκέσει για 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση lockdown σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα «delivery» και τα «take away».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 09 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.